Keurslager Marco van der Hout

Onze keurslagerij, onze trots

Na 60 jaar doet slagersfamilie Van der Maarel een stapje terug. Hun vertrouwde Keurslagerij aan de Voorstraat 53 in Poeldijk dragen zij over aan Europees kampioen Marco van der Hout. Jan en Tineke Van der Maarel hebben, met veel liefde voor het slagersvak, 25 jaar hun Keurslagerij gerund. Nu is het tijd om naar de achtergrond te treden en plaats te maken voor een nieuwe ondernemer: Marco van der Hout.
"Een goede opvolger, aan wie we met een gerust hart het hakbijltje overdragen.

Nieuw talent

Mijn naam is Marco van der Hout, ik ben 27 jaar en geboren als tuinderszoon op de Groeneweg in 's Gravenzande. Als 10 jarige jongen ben ik als schoonmaker begonnen in het slagersvak. Na het behalen van mijn havo diploma ben ik naar de slagersvakschool gegaan, die ik in januari 2014 volledig heb afgerond. Op het gebied van ambacht heb ik mijzelf in 2012 bewezen, door de International Young Butchers Competition te winnen. Naast het ambacht wilde ik mij ook verdiepen in het ondernemerschap en heb ik deze zomer de HBO opleiding Small Business en Ondernemerschap afgerond.

Mijn hart en passie liggen in het slagersvak en deze kwaliteiten wil ik bewijzen bij Keurslagerij van der Maarel. Mijn doel is om al het goede van de slagerij te behouden en de kwaliteit van het vlees te blijven waarborgen. Met jeugdig enthousiasme en een frisse kijk op de toekomst wil ik het beste uit de slagerij halen!

Vanaf 1 september a.s. staat Marco van der Hout achter het hakblok. De bekende naam van de Keurslagerij wordt niet zomaar aan de kant geschoven: op de gevel prijkt straks nog steeds de naam Keurslager van der Maarel.

Een stukje historie

Van vader op zoon
In oktober 1955 openden Daan en Riet van der Maarel een slagerij op Voorstraat 53. In 1983 kwam de huidige eigenaar Jan van der Maarel bij zijn vader in de slagerij werken. Hij had toen al een aantal jaar ervaring opgedaan bij slager Versluis in Den Haag en bij Albert Heijn. Vanaf 1986 prijkte er naast 'Van der Maarel' ook Keurslager op de gevel. In 1990 deden Daan en Riet van der Maarel een stapje terug en heeft Jan met zijn vrouw Tineke de zaak voortgezet.

Moderne slagerij
In zestig jaar tijd verandert er veel. Zo ook in Keurslagerij van der Maarel. Er waren meerdere grote verbouwingen zodat de slagerij bij de tijd bleef. De laatste verbouwing stamt uit 2010, toen de toonbank werd vervangen door een modern, recht model. "We konden en kunnnen er ons assortiment veel beter in prestenteren. Onze specialiteiten komen in deze toonbank veel beter tot hun recht. Dat was echt een verbetering", blikken Jan en Tineke van der Maarel terug.

Kwaliteit blijft

Keurslager van der Maarel onderscheidt zich met kwaliteitsvlees, dat zeker zo blijft. Achter de winkel is een worstmakerij waar iedere week gekookte worst, grillworst, gehaktballen, boemboem baliballen en - in de winter - rookworstjes, worden gemaakt. Ook veel vleeswaren worden zelf gemaakt, zoals hammen, rookvlees, rosbief, rollades en alllerlei andere gebraden vleeswaren. Met meerdere producten werden prijzen gewonnnen. Bij vakkeuringen werden vele producten met "Goud Bekroond".

Persoonlijk en gezellig
Keurslagerij van der Maarel staat ook bekend om de persoonlijke bediening. In de winkel heerst een goede sfeer, het is er altijd gezellig. "En dat blijft zo" bevestigen Jan en Tineke van der Maarel. Zij dragen hun Keurslagerij over, aan niet zomaar iemand, en ze blijven zelf tot het einde van het jaar actief om de nieuwe slager te adviseren en te begeleiden.

Keurslager Marco van der Hout

Voorstraat 53
2685EJ Poeldijk
0174245262
0174240539

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 07:30 - 18:00
zaterdag 07:00 - 14:00
zondag Gesloten